Hoe laat jij je inspireren?

Hoe laat jij je inspireren? Als mens en met je bedrijf?

Ik weet niet of je dit herkent, maar de ene periode lijk ik vol energie van alles aan te pakken, er ‘vol voor te gaan’, is niets wat me tegenhoudt, lukt bijna alles, ben ik heerlijk zichtbaar op social media, heb ik veel inspirerende gesprekken met andere ondernemers en komen er klanten ‘uit de lucht vallen’.

En dan heb ik zomaar een periode waarin ik mezelf in de spiegel aankijk en denk ‘waar haal ik de energie/motivatie vandaan vandaag’? Hoe zorg ik ervoor dat ik zichtbaar ben deze dag/week, hoe kom ik in contact met potentiële klanten, hoe houd ik het leuk voor mezelf én creëer ik omzet? 

Ik hoop dat hier enige herkenning in zit, anders praat ik nu natuurlijk een soort chinees voor je en haak je af, wat jammer zou zijn van al die letters hieronder 😉
Er vanuit gaande dat je het herkent, is natuurlijk mijn volgende vraag, hoe ga jij hiermee om?
Hoe zorg jij ervoor dat je weer ‘aan gaat’, dat het vlammetje wat in je zit, weer gaat branden tot een groot warm vuur?

Menselijke pieken en dalen

Inmiddels weet ik dat het ondernemerschap uit pieken en dalen bestaat. Logisch ook, jij als mens zit ook niet altijd even goed in je vel, je mindset is vast niet altijd alleen maar positief, je voelt je ook wel eens belabberd of moe.
Dus hoezo zouden we dit wel van ons bedrijf verwachten?

Toch heb je veel invloed op hoe het in je bedrijf gaat. Dat is niet altijd fijn om te horen, ‘want…’
Er zijn altijd dingen die je als reden kan aanvoeren waarom dit niet voor jou geldt. En toch, jouw acties, jouw zichtbaarheid, jouw continuïteit zorgt voor omzet. Voel/doe je minder? Dan zal dit ook invloed hebben op je aantal klanten en inkomsten. Dat is zo zeker als kerst altijd na Sinterklaas komt.

We hebben net zoveel invloed op ons menselijke brein en gevoel, alleen voelt dit altijd iets minder zeker en concreet dan bij ons bedrijf.
We hebben altijd net iets meer excuses, omstandigheden, redenen, meningen, gedachten, gevoelens, hormonen, ‘maanstanden’ (eerlijk gezegd is dat laatste niet mijn wereld, maar die hoor ik vaak, vandaar dat ik hem er bij zet ;-)) om ons een tijdje niet oké te voelen. Begrijp me goed, het is menselijk en allemaal prima he, dat is niet mijn punt.
Mijn punt is wel dat je, ondanks hoe je je voelt, je een keuze hebt hoe ermee om te gaat.

Inspiratiebron

Wat hierbij heel helpend kan zijn, zijn inspiratiebronnen. Dingen, mensen, contacten, manieren waarvan jij weet dat ze je gaan helpen om uit de mineur te komen. Dat zeg ik het heel makkelijk, maar dan moet je wel weten wie of wat voor dingen dit zijn. Zelf heeft het me wel een tijdje gekost om dit te ontdekken, dus ik hoop met deze mail jou hier sneller doorheen te loodsen ;-).

Sta vandaag eens stil bij dit onderwerp: Wat zijn voor jou inspiratiebronnen om jezelf net even dat schopje te geven die je nodig hebt? Welk boek, welke muziek helpt jou je mindset te switchen?
Welk persoon online of in je omgeving geeft jou weer energie of inspiratie zodat je weer ‘aan’ gaat? Wie kan je helpen om je gedachten anders te sturen, je weer de lol van jezelf en je bedrijf in te zien?

Schrijf ze allemaal op (maak desnoods 2 categorieën, eentje voor jou als persoon en eentje voor je bedrijf!) en bewaar ze op een plek die je niet snel vergeet. Mocht je aan jezelf voelen dat je even niet zo heel lekker gaat, als mens of met je bedrijf, pak dit overzicht erbij en ga het doen.
Als je het dan toch opgeschreven hebt, wil je je lijstje hier met me delen? Inspireer je mij waarschijnlijk ook weer mee 🙂

Motivatie versus inspiratie

Dat ‘en ga het doen’ is het laatste wat ik er vandaag over wil zeggen.
‘Inspiratie’ moet je niet verwarren met ‘motivatie’. Inspiratie kan je overal vandaan halen, maar motivatie om iets ook echt te gaan doen, moet je in jezelf vinden. Wanneer je het nodig hebt dat andere jou gaan motiveren, dan hebben we een heel ander probleem. Dat werkt niet op de lange termijn. Jij moet het gaan doen, andere kunnen je inspireren, maar je kan alleen gaan doen doordat jij vanbinnen ‘aan’ gaat.

Nou, dat was me wel weer een verhaal. Hopelijk heeft het je geïnspireerd om echt even stil te staan bij wat jou inspireert als mens én met je bedrijf.
Zo krijg je steeds meer controle op je eigen mindset. Wat ten goede komt aan jou als persoon en op je acties, omzet en plezier in je bedrijf. 

Ik gun je een inspirerende dag!

Liefs,
Wendy


Ps. Mis je al een tijdje de motivatie in jezelf en wil je graag geïnspireerd worden door hier over door te praten? Klik hier en we praten er snel verder over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *