Ben jij nog verliefd op je eigen aanbod?

Ben jij nog verliefdt op je eigen aanbod?

Dit is natuurlijk een absurde vraag, want natuurlijk ben jij nog verliefd op je aanbod! Geen twijfel over mogelijk, bakken met energie krijg je ervan. Je verkoopt je diensten met gemak, je hebt er 9 van de 10 keer onwijs veel zin in om aan de slag te gaan met je klant en hoppa, wat een feest!

Toch?

Tis raar maar waar, maar op de één of andere manier heb ik de laatste weken regelmatig ondernemers aan de telefoon met een heel ander verhaal. Ondernemers die merken dat ze ‘bakken energie’ weg lijken te brengen bij elke sessie of programma dat ze verkopen, want ‘nu moet ik er ook nog wat mee’.
Of ondernemers die aangeven “ik doe het precies zoals ik heb geleerd dat het werkt, maar het kost me zoveel energie, ik ben gesloopt.”
Of, “er zit een heel strategisch plan achter en nog komen er geen klanten op af!”

Wat heb je nodig om er wat aan te gaan doen?

Eigenlijk is dat de enige vraag die ik ze stel. Niet voor iedereen de meest logische, maar voor mij wel de belangrijkste. Want als ik alleen zou vragen ‘wat ga je er aan doen?’ dan hebben ze vaak geen idee.
En als ik vraag ‘wat maakt dat je er nog niets aan gedaan hebt?’ Voelen ze zich vaak aangevallen en nog beroerder of krijg je reacties als, ik durf niet, weet niet ‘hoe’, daar heb ik geen tijd/geld voor e.d.

Allemaal prima, maar echt opschieten doet het natuurlijk niet. Dus is mijn vraag, ‘wat heb je nodig om er wat aan te gaan doen?’
Niets geen inhoudelijke toestanden, niets geen angsten, onzekerheden en excuses, gewoon de vraag wat je nodig hebt om er überhaupt ‘iets’ mee te gaan doen.
En die vraagt blijkt te helpen. Dan wordt het eerste stapje, het eerste drempeltje iets lager: wat heb IK nodig om er iets mee te gaan doen. Adem in, adem uit.

Word weer verliefd op je eigen aanbod.

Het is een open deur, maar die zijn meestal waar, dus lieve ondernemer, ga precies dat doen wat je nodig hebt om je aanbod zo samen te stellen dat je er zelf weer verliefd op wordt.
Want zeg nou zelf, als jij al niet gelukkig wordt van dat wat je aanbiedt, hoe moet je klant er dan zin in krijgen of er wel gelukkig van worden? Precies, dat gebeurt dus niet.

Pak er eens een lekker thee-tje (oké, of koffie) bij, zet je stoel in het zonnetje en houd je aanbod eens onder de loep:
– Hoe voel ik me er bij?
– Wat zeggen je klanten er over, wat zijn hun resultaten?
– Wat doet je aanbod voor je omzet en is dit het gewenste resultaat?
– Hoe voel ik me er bij?

En ja, die ene vraag staat er bewust 2x 😉 Kijk maar eens of er een verschil is tussen de 1e en 2e keer en wat dit je zegt…
Ik ben benieuwd wat voor antwoorden je hebt gegeven, wil je dit met me delen? Wat voor conclusies trek je hier zelf uit?

Wanneer je merkt dat je niet mega enthousiast wordt, bepaalde onderdelen van je aanbod wringen, schuren of je een zwaar gevoel opleveren, stop er dan mee.  Het is heel simpel, maar zet je creativiteitsknop aan en creëer een aanbod waar je wel weer verliefd op wordt. (Waarom zouden we het moeilijk maken als het makkelijk kan, toch?)
Stel je leest dit en je merkt meteen een zwaar gevoel of je begint te zuchten, dan vraag ik ook jou:
‘Wat heb jij nodig om er wat aan te gaan doen?’

Juist Jij

Ps. Ik heb gemerkt dat ik er onwijs blij van word om jou te helpen met deze struggle. Mijn praktische, creatieve brein gaat aan, ik zie mogelijkheden, verbanden en voel of het past bij jou én je doelgroep.
Dus mocht je antwoord zijn op de inmiddels bekende vraag, ‘ik heb iemand nodig die me helpt weer verliefd te worden op mijn aanbod,’ klik dan hier en vul je gegevens in.
Wie weet gaan we samen 2 uur aan de slag om een aanbod te creëren dat bij je past en waar de hartjes weer van in je ogen verschijnen 🙂
Kort, krachtig, praktisch en helpend. I love it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *