Word jezelf door te doen.

Word jezelf door te doen.

Vandaag geen hele verhalen of stukken tekst waarin je voelt waar we naar toe gaan, maar daar eerst nog heleboel woorden en zinnen voor door mag lezen.
Nee, vandaag een heel concrete, duidelijke en heldere blog:

Word jezelf door te doen.

Zo, helder he?

Oké, oké, toch iets meer tekst. Je kent me, dat kan ik toch niet laten 😉
Ik spreek de laatste weken weer veel ondernemers, heerlijk. Niets fijners dan de verbinding met mensen aan gaan. Praten over waar ze mee bezig zijn en het vooral hebben over waar het écht om draait in hun leven en bedrijf.

Een zin die steeds terug komt is “ik ben opzoek naar mezelf”. Gevolgd door “Ik merk dat ik zelfs mijn eigen bedrijf niet meer leuk vind, maar hoe dan wel?”

We wachten en wachten en…

Wanneer ik vervolgens vraag ‘wat ze gedaan hebben om zichzelf te vinden’ blijft het vaak even stil.
Ze denken na, stellen me een wedervraag of draaien er omheen. Dat is leuk geprobeerd, maar daar trappen we natuurlijk niet in.

Wat blijkt? Mensen die hun eigen bedrijf niet meer leuk vinden of ‘opzoek zijn naar zichzelf’ gaan meestal ‘wachten op het antwoord’. Op het gevoel van ‘dit is het’.

Ze praten uitgebreid met vrienden en familie. Sommige sparren met ondernemers. De ander maakt bijna wekelijks een moodboard of schrijft dagelijks hele boeken vol gedachtes. Ze mediteren er uren op los en wandelen het ene naar het andere bos door. Begrijp me goed, daar is allemaal niets mis mee en heel helpend voor heel veel dingen! (Anders krijg ik straks allemaal beledigde mensen in mijn mailbox, haha)

Maar.

Hoe belangrijk, fijn en helpend bovenstaande dingen ook zijn, uiteindelijk ontdek je wat je leuk vindt of vind je jezelf (een andere keer ga ik maar eens proberen te definiëren wat dit trouwens is, ‘jezelf’) door dingen te gaan doen.

En dat lieve mensen is wat we soms vergeten. We wachten week in, week uit op het ‘gevoel van weten’. Denken we het te weten of te voelen, wachten we weer omdat we niet weten ‘hoe’. En voordat je het weet, ben je wederom een maand verder. Is het ‘ik weet en voel’ gevoel trouwens vaak alweer weg ook…

Hoe dan ‘gewoon doen?’

– Kom je er zelf niet uit? Praat niet (alleen) met de ‘veilige’ mensen in je netwerk, maar zoek iemand die hier met je mee aan de slag kan gaan.
– Heb je een ‘mogelijk fantastisch’ idee, maak het concreet en voer het uit. Dezelfde dag of week nog.
– Weet je niet of het echt wel iets voor je is? Ga het proberen. Niemand kan je daar antwoord op geven zolang je het niet probeert.
– Voel je je onzeker, durf je niet, ervaar je angst? Geen probleem, soms zijn dingen spannend. Maar blijf niet zenuwen, pak het aan zodat je er vanaf komt. Niet omheen, maar doorheen: zoek hulp.
– Bang ‘wat iemand er van vindt?’ Tja, neem van mij aan, ze vinden altijd wel wat van je. Ook over je huidige manier van doen. Dus.

Makkelijker gezegd dan gedaan?

Misschien wel. Maar weet je, misschien ook wel niet. Ook dat is iets wat je niet weet. We kunnen van alles iets vinden en bedenken of uren over praten. En aan excuses geen gebrek;  “Ja, voor jou is het makkelijker want…” of “Dit is alleen voor doeners want die…”, “Ik heb geen tijd want kleine kinderen of…” enz.

Uiteindelijk ben jij degene die ‘jezelf terug wilt vinden’ of ‘die weer blij wil worden van zijn of haar eigen bedrijf’, dus wie is nu aan zet?
Precies. Jij.

Nou, ik ben benieuwd wat deze blog met je doet. Benieuwd of je dingen herkent bij jezelf of juist niet omdat je ‘altijd al gewoon doet’. Wil je het me hier laten weten?

Benoem ik dingen waarvan je denkt ‘au’ dit ben ik en wil je hier over doorpraten met me? Doe eens gek, druk op de knop hieronder en laten we het er eens over hebben samen. Wie weet kunnen we er nog iets aan doen ook 😉

Mooie jij, ik gun jou dat je niet meer ‘zoekt naar jezelf’ maar jezelf gevonden hebt. Dat je ontdekt hoe je wel weer met volle energie geniet van je eigen bedrijf. Dus alsjeblieft, blijf niet wachten op wat dan ook, maar doe.
Juist Jij

Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *