Durf jij te kiezen? Echt?

Durf te kiezen, voor jezelf én voor je bedrijf

Ha mooie jij,

Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik merk dat er een hoop gewiebel is onder zelfstandig ondernemers. Logisch ook, het hele land wiebelt en iedereen verlangt naar ‘hoe het ooit was’. Ik ben er van overtuigd (wishful thinking) dat het ooit weer zo wordt, maar tot die tijd, lijken we allemaal te wiebelen..

In tijden van ‘wiebelen’ is het tijd voor leiderschap. Van jezelf wel te verstaan.
Want weet je, alles en iedereen kan dan wel wiebelen, we hebben altijd nog onszelf. En zolang we onszelf hebben, zijn we in staat doortastend te handelen. Mits je wel de keuzes durft te maken die hier bij komen kijken.

Keuzes

En dat is vandaag mijn vraag aan jou, durf jij te kiezen?

Durf jij allereerst naar jezelf te kijken en oprecht te voelen wat de juiste keuzes zijn voor jou om te doen?
Wat heb jij op dit moment nodig?
Eerst als mens, daarna als ondernemer?

Ik heb een paar weken mantelzorg achter de rug, een keuze die ik met liefde voor mijn familie heb gemaakt. Ja, ik wist dat ik dan minder tijd aan mijn bedrijf kon besteden. En wederom, met liefde.
Doordat ik die keuze heel bewust heb gemaakt, ging ik niet ‘wiebelen’, ik heb er over nagedacht, gekozen en klaar.

Nu is dit allemaal weer achter de rug en er is weer alle tijd voor mijn bedrijf. Maar als ik heel eerlijk naar mezelf kijk, dan voel ik dat ik dit langzaam mag oppakken. Ik heb eerst ‘me time’ nodig.
Nee, dat voelt niet altijd tof en ja, ik denk daar van alles bij. Toch maak ik de keuze om die tijd te pakken, ben ik intens dankbaar voor die mogelijkheid en de ruimte die er is. 

Voel vandaag eens goed hoe het met jou gaat. Voel wat je op dit moment écht nodig hebt. En durf er voor te kiezen. Ongeacht alle stemmen die naar je gaan roeptoeteren. Ongeacht wat je bedenkt wat andere daar allemaal van vinden. Neem vandaag gewoon eens de tijd om precies dat te doen wat goed is en voelt voor jou.

Durf te kiezen in je bedrijf

Datzelfde geldt natuurlijk ook voor je bedrijf. Deze ‘wiebeltijd’ kan ervoor zorgen dat er dingen (moeten) veranderen in je bedrijf. En natuurlijk kan dit zorgen voor onzekerheid. Ik hoor verschillende vragen van ondernemers voorbij komen. Van “blijven mijn klanten nog wel komen?”, “ga ik het financieel volhouden” tot “niets lijkt nu te lukken, kan ik het nog wel?”

De wiebeltijd waar we in leven, kan ervoor zorgen dat jij gaat wiebelen in je bedrijf. Waar je eerst misschien nog dacht ‘ik ga niet online werken, het duurt vast niet lang,’ kan je nu opeens toch weer gaan twijfelen.
Wanneer je trainingen/workshops geeft blijft de ‘hoe dan wel’ vraag terug komen. Als je minder klanten krijgt terwijl je alles doet wat je hebt geleerd, kan je zelfs gaan twijfelen over je eigen kunnen. Tot uiteindelijk de vraag of helaas tot de conclusie dat je je eigen bedrijf helemaal niet leuk meer vindt.

Wanneer dit zo is, dan kom ik weer met hetzelfde woord op de proppen, leiderschap.
Blijf niet hangen in al die opties die je zou kunnen doen om…
Blijf niet twijfelen over de ‘hoe dan wel’.
Blijf niet zwelgen in onzekerheid en gewiebel.

Nee, ga rustig zitten, pak pen en papier en maak keuzes.
– Wat heeft mijn bedrijf nu nodig?
– Wat kan ik bedenken om nu te gaan doen om meer klanten te krijgen?
– Welke opties ga ik vandaag nog uitvoeren?
– Welk aanbod past wel én welke niet meer.
– Als je het allemaal even niet meer weet en het lukt niet, wie ga je daar vandaag nog bij inschakelen?

Leiderschap

Laat heel het land op allerlei vlakken maar lekker wiebelen. Zorg ervoor dat jij jezelf goed in het snotje houdt. Pak vervolgens de regie over jezelf én over je bedrijf. Je kunt er niet voor zorgen dat alles om ons heen minder gaat wiebelen, maar je kunt er wel voor zorgen dat jij minder wiebelt. Ook in je bedrijf. Echt. Als je maar durft te kiezen. 

Blijf je toch stiekem wiebelen? Maak dan de keuze om hierover met me te sparren. Klik hier, dan kijken we samen wat een eerste stap voor jou is om je leiderschap terug te krijgen.
Moet je hier wel voor durven kiezen natuurlijk…

Juist Jij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *