Kom in beweging door te stoppen…

Kom in beweging door te stoppen...

Dat klinkt lekker dubbel hè, ‘in beweging komen door te stoppen’. Toch is dat precies wat ik bedoel, wat ik aan het doen ben én wat voor me werkt.
Wanneer ik dit merk, kan ik het niet laten om je dit te laten weten, dus kijk uit, deze mail zou je zomaar iets op kunnen leveren…

Hoofd denken…

Tijdens het hele C-gebeuren was het heel duidelijk ‘mijn bedrijf doet een stapje naar achteren, ikzelf een stapje naar voren als onderwijsmoeder’. Niet altijd leuk, maar een bewuste keuze.
Het werd iets ingewikkelder toen de kids deels naar school mochten, er kwam immers meer ruimte en tijd dus ‘hop hop, aan de slag met mijn bedrijf’.
Aldus mijn gedachten…

Een keer raden wat er gebeurde toen de kids weer volledig naar school mochten: mijn hoofd ging ‘aan’ en zei “mooi, je kan weer, dus hup, slinger jezelf in de actie stand en gaan!”

Vanaf dat moment ging het een soort van mis. Met mijn hoofd dan. Mijn hoofd had dit wel mooi bedacht en ja, er was letterlijk weer tijd en ruimte, de rest van mij was nog helemaal niet zover.
Even heel eerlijk? Ik was totaal leeg. Als mens, als moeder, als ondernemer. Ik moest er niet aan denken om nieuwe klanten te krijgen en aan de slag te gaan, het idee alleen al…

Dit heeft serieus 6 weken geduurd. 6 weken waarin mijn hoofd van alles van mezelf vroeg en waarin er niets gebeurde. Althans, niet dat wat mijn hoofd bedacht. Na week 1 in de zomervakantie besloot ik: ‘ik stop ermee’. Ik ga helemaal niets meer doen voor mijn bedrijf. Na de vakantie is dit het eerste wat ik weer op ga pakken, maar nu even niet. Zo.

Hart weten…

Dan neem je zo’n besluit, merk je dat het goed voelt, zul je altijd zien, gaan mensen contact met je opnemen. Reageren ze op LinkedIn, komen er weer uitnodigingen en ontmoet je mensen.
Ga je opeens weer bellen en mailen met ondernemers. Ga je weer een inspiratiemail schrijven en zichtbaar zijn.

Weken ingewikkeld doen met je hoofd, ruimte geven aan je hart en ja hoor, gaat het weer stromen. Krijg je weer energie om dingen op te pakken.
Tis gewoon niet te geloven.

Het erge is, ik WEET dat het zo werkt, maar die praktijk he 😉 Mijn lieve businessbuddy zegt het altijd al ‘jij moet gewoon in de vakantiestand gaan staan, dan gaat het vanzelf’. Jahaa…

Loslaten

Echt waar, het is bewezen, ‘loslaten’ is vaak het sleutelwoord tot succes…
Dus mooie ondernemer, als je hoofd van alles vindt… Of de mensen om je heen. Of je partner. Of social media, je concullega, je moeder of allerbeste vriendin, maar het lukt je niet of je voelt dat je iets anders nodig hebt, alsjeblieft STOP ER DAN MEE.

Nee, dit hoeft niet voor altijd zo te zijn en te blijven, liever niet zelfs ;-).
Geef jezelf de tijd en ruimte om te herstellen, dingen met een afstandje te bekijken, te ontspannen. Zodat je daarna (en jij bepaald wanneer die ‘daarna is’) weer kan gaan als nooit te voren.

Mijn uitdaging voor jou: Stop precies met dat wat je nu (teveel) energie kost en niets oplevert. Stop en ontdek wat het je gaat brengen. Neem rust, geef aandacht aan dat waar jij nu wel aandacht aan wilt geven en laat los. Maar dan écht.

Er zullen vast dingen in deze lange episode staan waar je het wel of juist niet mee eens bent, laat je het me weten wat deze mail met je doet?

Lukt het je nou niet om ‘er mee te stoppen’ of wil je aan de slag met dat wat je ontdekt? Stuur me gerust een berichtje, kijk ik met liefde met je mee.
Of doe eens gek en kijk of de ‘JIJ dag‘ precies is wat jij nu nodig hebt…

Stop met bewegen en je komt weer in beweging. Juist Jij.

Juist Jij

Liefs,
Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *