Simpele vragen ~ Wie ben JIJ? (1)

Heb jij dat ook, dat je echt klaar bent met de vraag, ‘wie ben jij?’ Altijd weer diezelfde simpele vraag, alsof we niet iets originelers kunnen bedenken wanneer we elkaar ontmoeten…

Het grappige is dat ik laatst deze vraag kreeg en spontaan niet wist wat te antwoorden. Het bleef echt stil. Het leek wel of deze ‘simpele vraag’, in één keer keihard binnenkwam: wie ben ik eigenlijk?
Op dat moment reageerde niet mijn hoofd op deze vraag, maar was daar opeens mijn gevoel.
En toen was het dus stil. Heel stil.

Hoe zit dit bij jou? Wanneer je voor deze keer je hoofd uit zet en echt gaat voelen wat de vraag ‘wie ben jij?’ met je doet? Weet je meteen het antwoord?
Weet jij wie je ten diepste bent, nu als volwassen persoon? Wat je kwaliteiten zijn? Wat jou nou zo uniek maakt? Ja? Gaaf, vertel het me. En vergeet niet erbij te zeggen hoe je dit hebt ontdek…

Nee? Oh gelukkig, want eerlijk gezegd kwam ik niet zo heel ver. Mijn kwaliteiten, ja, die ken ik, ik weet waar ik goed in ben en waarin ik me nog mag ontwikkelen. Maar wat mij nou zo uniek maakt? Ik, uniek? Ik, de volwassen versie van mezelf? Tja.
Dit besef van het niet weten, maakte me onrustig. Ik voelde me onrustig. Mijn gedachten uit, mijn gevoel ging aan.

En langzaam, heel langzaam, kwamen daar een paar antwoorden, mijn gevoel ging spreken.
En ik ontdekte langzaam wie ik ben. In stapjes. Totdat het goed voelde.

Het moge duidelijk zijn, ik ben iemand die steeds meer probeert te leven vanuit mijn gevoel. Voor mezelf en niet alleen maar voor de ander. Iemand die graag iets voor een ander wil betekenen, een ander hetzelfde inzicht gunt. Iemand die met humor een fijne sfeer creëert, maar de confrontatie niet uit de weg gaat. Iemand die houdt van de mooie dingen in het leven, maar stil staat bij de mindere kanten. Iemand die houdt van mensen.

En jij? Wie ben jij nu echt? Wat zijn je kwaliteiten? En wat maakt jou uniek?
Het is maar een ‘simpele vraag’, dus het antwoord heb je vast paraat. Toch?
Doe eens gek, voel hem eens en geef dan eens eerlijk antwoord: wie ben JIJ?

Laat je het me weten?

Juist Jij

Deel 2 van deze ‘simpele vragen serie’ komt er aan, want ‘Ben jij JIJ?’
Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *