Hoe kies jij?

Momenteel ben ik bezig met een soort van proces. Huh? Ja, ‘een soort van proces’. Ik ben bezig met een ondernemersopleiding omdat ik mijn bedrijf opnieuw aan het inrichten ben. ‘Was het niet goed dan?’ Oh jawel hoor, maar het voelde niet volledig. En daar houd ik niet van. Dus ga ik opzoek naar ‘hoe dan wel’. En dan krijg je te maken met keuzes. Waar ik van tevoren dacht goed te zijn in het doorhakken van knopen en keuzes maken, hoe moeilijk ik het blijk te vinden.
En dat is best een dingetje.

Daarom sta ik er nu uitgebreid bij stil. Omdat ik ze wil en moet maken. En omdat ik het lastig vind.
Sta jij er eigenlijk wel eens bij stil hoe je kiest? Soms vraag ik me namelijk oprecht af hoe andere mensen dat doen, kiezen.
Dus heb ik het maar gewoon eens aan ze gevraagd: Hoe kies jij? Een aantal reacties:
– Ik doe gewoon wat ik denk dat het beste is.
– Ik volg mijn gevoel.
– Ik vermijd kiezen.
– Ik kies nooit.
– Ik kies heel snel en dan is dat wat het is.

Juist. Van alles wat. Na er met een aantal mensen wat langer over doorgesproken te hebben, bleken er eigenlijk twee groepen te zijn: ‘mensen die het makkelijk vinden om te kiezen en er verder niet teveel bij stilstaan’ en ‘mensen die het mega ingewikkeld vinden en dit het liefst zolang mogelijk uitstellen’.
Het leuke is dat ik mezelf schaar bij de eerste groep, maar als het er echt op aankomt dus naar de tweede groep verschuif. Heb jij enig idee bij welke groep je hoort?

De vraag is natuurlijk, wat levert jouw manier van kiezen je op? Waarom heb je er juist wel of juist geen moeite mee? En is het eigenlijk nuttig om te weten wat het antwoord op deze vraag is?

Ja!!!
Het zegt namelijk alles over jou en of jij durft te gaan staan voor precies datgene wat je zelf wilt. En echt, laat deze zin eens goed tot je doordringen. Voel hem eens in je lichaam, durf jij te gaan staan voor dat wat jij wilt?

Wanneer je tot de groep ‘uitstel kiezers’ behoort, dan is het antwoord simpelweg ‘nee’.
Er zijn namelijk ontzettend veel redenen (excuses) om niet te willen kiezen ‘je weet het niet 100% zeker’, ‘wat als je moeder, broer, vriendin, dochter, partner het niet oké vindt’ enz.
Allemaal gedachten die te maken hebben met het feit dat je niet voldoende vertrouwt op wie je zelf bent of waar je zelf voor staat.
Beetje scherp gezegd? Misschien wel. Of misschien ook gewoon zoals het is. Hoe zit dit voor jou?

Zoals gezegd ben ik bezig met keuzes maken. Voor mijn bedrijf. En dus voor jou. Ik ga vanavond nog de knoop doorhakken. Of je merkt het wel aan de soorten berichten, dat kan natuurlijk ook ;-). En dat kan betekenen dat we niet meer zo goed bij elkaar passen. Of juist nóg meer. Beide is prima. Want laten we vooral onze tijd en energie richten op dingen waar we blij van worden. Die goed voelen en waar we iets aan hebben. Die ons meer inzicht geeft in datgene wat belangrijk is, namelijk onszelf en ons leven. Niet om egoïstisch te zijn/worden, niet omdat de ander niet belangrijk is, nee, zeker niet. Maar wel omdat het simpelweg begint bij jou. Bij jouw keuzes, bij jouw ware ik.

Ik ben ontzettend benieuwd in welke groep jij valt, laat je het me hieronder weten?
Enne, mocht je nou echt moeite hebben om te kiezen, vraag dan hier een gratis Skype gesprek aan, dan kijk ik even met je mee. Doen he, deze keuze kan jij handelen, echt ;-).

Liefs,
Wendy

Ps. Weet je niet hoe je precies handelt? Omdat je stiekem in de 2e groep valt waardoor je nog helemaal niet bewust bent van wat je goed kunt enzo? Geen paniek, meld je nu aan voor de volgende workshopronde ‘Bewust jezelf zijn’. Dan heb je stap 1 direct gezet. Niet denken, gewoon hier klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *