En dan moet je er gewoon maar weer zin in hebben…

Nou dat is een gezellige zin om een bericht mee te beginnen he. Ben je lekker op vakantie, of aan het werk, krijg je dat :-).
Maar ik wil het er toch graag even met je over hebben, want ik heb dit jaar gemerkt dat het een soort van ‘dingetje’ voor me is. En dan denk ik altijd ‘ik zal vast niet de enige zijn…’

Wij behoren met Arnhem bij ‘regio Zuid’ qua vakantie en waren dus ‘vroeg’. Aangezien we direct dezelfde vrijdag nog op vakantie zijn gegaan, waren we ook weer ‘vroeg’ terug. Jaja, het is wat. Maar goed, na drie heerlijke weken Italië en Duitsland, ook weer fijn om thuis te zijn. Manlief is vol energie en met veel plezier weer aan het werk gegaan en ik had nog twee dagen met de kids.

Mijn eerste werkdag naderde en ik voelde aan alles ’tis te vroeg’. Vraag me niet waar dat vandaan kwam, maar het gevoel was er. En stiekem nog steeds een beetje.
Er stond een afspraak met een mede onderneemster in mijn agenda en ik mocht heel wat telefoontjes plegen naar mensen die me in de vakantie niet konden bereiken. Prima. Niets ingewikkelds, niet te veel, gewoon lekker rustig opstarten. Maar zo voelde het niet.

Tijd
Het voelde alsof ik meer tijd nodig had. Tijd voor mezelf? Tijd om bij te komen? Tijd om de sprankel weer te voelen?
Het zal een combinatie zijn vermoed ik. Maar dat is dus helemaal niet iets wat ik van mezelf ken en wat me dus een beetje zorgen maakte. Vooral toen ik social media weer eens uitgebreid ging bekijken en ik allemaal van die positieve berichtjes ontdekte:
‘Oh, ik mag eindelijk weer aan de slag’ of ‘heerlijk uitgerust, ik kan niet wachten om weer te knallen’. ‘Ik heb zoveel nieuwe ideeen opgedaan, let maar op’. ‘Ik heb er zoveel zin in!’

Wij zijn ook maar mensen
Ik dacht echt ‘oh help, wat is er met me aan de hand, ik heb dat helemaal niet’. En mag ik dit gevoel dan wel hebben als zelfstandig ondernemer? Ik sprak erover met iemand en diegene zei ‘dat is inderdaad gek, als eigen ondernemer doe je toch alleen maar dingen die je leuk vindt?’. Euhhh, juist.

Het is wat het is
Om er niet een nog langer epistel van te maken, bedacht ik ‘het is zoals het is’.
De hele wereld verwacht blijkbaar dat je na een paar weken vakantie er weer vol tegenaan kan, je meteen 100% zin hebt in datgene wat je te doen staat en allemaal inspiratie hebt opgedaan. Nou dat is dan fijn voor de heel wereld. Zelfstandig ondernemers zijn blijkbaar ook gewoon mensen. En sommige mensen voldoen dan maar even niet aan die verwachting. En dat is helemaal niet erg.

En daar hebben we mijn punt (het duurde even, haha).  Social media, de ‘hele wereld’, vrienden, wie dan ook, het klinkt allemaal ‘super en fantastisch’, maar dat zegt niets over hoe jij je mag voelen.

Natuurlijk hoop ik dat je een fijne vakantie hebt gehad en enorm veel zin hebt in het nieuwe seizoen. En dat je super veel nieuwe plannen en ideeën voor je bedrijf hebt. Maar ook al is dat niet meteen zo, geen probleem, dat is dan even wat het is. Geef en gun jezelf de tijd die je nodig hebt. Bouw langzaam op. Zoek naar de dingen waar je energie van krijgt. Lees tussendoor nog even dat boek of ga lekker op een terrasje zitten. Blijkbaar heb je net wat meer tijd nodig. En dat is oké.

We gaan knallen
Enne, hoe meer je hieraan toegeeft, hoe sneller de ‘sprankel’ of het gevoel weer terug komt, echt. En ik spreek uit ervaring ;-).
Ik ben benieuwd hoe het met je gaat. Hoe was jouw vakantie? En hoe ben je gestart? Vol energie en zin of net even wat minder? Laat je het me hieronder weten?

We gaan knallen dit seizoen. Jij gaat knallen. Let maar op. Op welke manier en op wel moment dan ook precies, dat doet er niet toe. Het gaat gebeuren. Op persoonlijk vlak, in je business, we gaan er voor. Heerlijk. Kom maar op nieuw seizoen, we zijn er klaar voor. Of bijna ;-).

Maar dan écht.

Liefs,
Wendy

Ps. duurt het je toch te lang voordat je weer op gang komt? In de 3 uur ‘Jezelf in beeld’ Business Boost Training, kan ik je hier bij helpen. Kijk naar jezelf, naar je bedrijf en voel daarna dat het gaat stromen. Je leest er hier alles over. Zorg goed voor jezelf. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *