Vergeet niet te rouwen…

Vergeet niet te rouwen.

Vergeet niet te rouwen…

Wees gerust, dit wordt geen droeftoeter bericht. Wel een vanuit mijn hart voor jou als ondernemer.

Ik lees veel berichten over ‘positieve mindset’, ‘omdenken’, ‘blijf niet hangen’, ‘onderneem nu actie’, ‘grijp deze kans’ e.d.

Snap ik, juist in deze C-tijd is het fijn om optimistische berichten te lezen. Berichten die je energie geven in plaats van al die ellendige vragen waar je ook kijkt. Allemaal ok dus. Ik ben immers de laatste die zal zeggen: ga hele dagen huilen en doe vooral niets meer met je bedrijf. Nee, ik hou van positiviteit en ‘doorgaan’.

Maar.

Laten we niet vergeten te rouwen tussen alles door.
Bij elke ingrijpende verandering die er gebeurt hoort rouw, niet alleen bij overlijden. Zo hoort rouw ook bij een crisis die je hele bedrijf omver gooit. Je (thuis) omgeving, je ritme, je omzet, je plannen.

De fases van rouw doorloopt iedereen, in verschillende volgordes en gradaties. Fases van ontkenning, verdriet, boosheid, onderzoeken en acceptatie.

Druk die gevoelens niet weg, geef toe aan de emoties die je lichaam voelt en sta er bij stil.
Wees boos, verdrietig en zoek een weg die bij je past. Zo ruimt je lichaam de emoties op en kun je door. Niet alleen op dit moment, maar ook straks.

Welke fase herken jij bij jezelf? Durf je er aan toe te geven en het hier met me te delen?
Rouw om wat was, wat is en wat (niet meer) gaat komen.
En ja, pak dan de draad weer op.

Hoe gek ook, ik gun jou rouw.

Juist Jij

Ps. Als dit bericht emoties bij je oproepen en je weet niet wat je er mee moet? Laat het me weten, ik kan je er bij helpen. Eerst Jij, dan je bedrijf. Echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *