Oud & Nieuw, doen & laten

Op de laatste dag van 2018 komt deze blog online. Waarschijnlijk staat vandaag in het teken van oliebollen, vrienden en familie. Ren je toch nog even naar de supermarkt voor de vergeten poedersuiker of knallen je kinderen om je heen in spanning voor de knallen van de komende avond.

Terugkijken
Juist op deze dag, vraag ik een aantal minuten van je tijd. Om voor jezelf stil te staan bij het afgelopen jaar. Je ondernemersjaar. Ik heb dit ook gedaan, tijdens gesprekken met andere ondernemers, maar ook met mezelf. Even stilstaan.

Zo ben ik enorm blij met de klanten die ik heb mogen verwelkomen. Het vertrouwen wat ze hierdoor aan mij hebben gegeven.
Blij met de stappen voor meer zichtbaarheid.
Blij met de ontwikkelingen in aanbod, de veranderingen die hierin hebben plaats gevonden. Dat ik nu echt kan zeggen ‘ja, het klopt’.

Kwetsbaar
Wanneer ik terugkijk, ben ik nog het meest verbaast over de ontwikkeling die ik als mens heb doorgemaakt. Want al ‘het blijde’ heeft ook een andere kant.
Wanneer je mijn blogs vaker leest, zal dit je niet verbazen. Ik had van tevoren nooit gedacht, dat het ondernemerschap je zo kan laten struggelen met jezelf. Dat de pieken en dalen van de achtbaan zo hoog en laag kunnen zijn.
Dat voelt best kwetsbaar en wiebelig om te vertellen. Maar de kracht van het delen, er ‘doorheen gaan’, dat werpt zijn vruchten af. Ik voel me steeds meer de persoon die ik ben.
En daarmee ontwikkelt mijn bedrijf mee. Omdat het simpelweg zo werkt.
Prachtig en soms best een ding.

En jij?
Wil jij eens echt stilstaan bij het afgelopen jaar? Pak pen en papier en stel jezelf eens de volgende vragen:

Wat voor gevoel krijg je wanneer je denkt aan je bedrijf in 2018?
Wat heeft het je gebracht én wat heeft het je gekost?
Ben je blij met je omzet, of moet 2019 ‘echt anders’?
Wat heb je gemist?

Durf je alle vragen eerlijk te beantwoorden?
Ik ben enorm benieuwd, wil je je antwoorden met me delen via wendy@juistjij.com?

Vooruitkijken
Nu je toch in de weer bent met stilstaan bij je bedrijf, kijken we meteen naar 2019.

Met wat voor gevoel ga je 2019 in?
Wat neem je mee uit 2018? Qua aanbod, diensten, kennis?
Welke nieuwe dingen ga je ontwikkelen?
Wat ga je concreet anders doen?
Wat heb je nodig om je omzet te verhogen of je doelen te behalen?

En tot slot: HOE ga je er voor zorgen dat je over precies een jaar terug kijkt en je volledig tevreden en gelukkig bent wanneer je denkt aan je bedrijf?

Nou, als je nog niets te doen had vandaag, dan ben je hier wel even zoet mee ?.
Toch is het goed om daar bij stil te staan. Juist vandaag.
Omdat er een prachtig nieuw jaar op je te wachten ligt. Een jaar waarin je kan stralen en schijnen. Voor jezelf, je omgeving én voor je klanten.

Een jaar waarin je het beste van jezelf kan ontplooien, ontwikkelen en anderen van kan laten meegenieten.
Ook 2019 zal met pieken en dalen gaan, dat kan ik je nu al voorspellen. Maar dat geeft niet, dat hoort erbij. Daarom is de ‘hoe’ vraag ook zo belangrijk. Juist omdat je dan weet wat je kan doen wanneer het even niet zo ‘happy’ is.

Wees je ervan bewust dat je het niet alleen hoeft te doen. Zoek mensen op die je kunnen helpen. Met je eigen ontwikkeling, met je bedrijf. Praat erover, en zet stappen. Dat helpt je echt veel sneller verder.
Mocht je mij hiervoor willen gebruiken, met alle liefde. Laten we in 2019 persoonlijk kennismaken of een half uurtje Skypen, ik maak met alle plezier tijd in mijn agenda voor je vrij. 
Doen? Klik hier en laat het me weten.

Rest mij je alleen nog een onwijs mooie dag én jaarwisseling toe te wensen, op naar een prachtig 2019.

Juist Jij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *