Houd moed & Houd vol

Houd moed en houd vol in je ondernemerschap

Gaat het allemaal fantastisch in je bedrijf? Overweeg dan om deze inspiratiemail voor één keer te skippen. (voor één keer natuurlijk he ?)
Vandaag namelijk een inspiratiemail voor diegene die even niet zo optimistisch zijn binnen hun bedrijf. Omdat het nou eenmaal soms gewoon zo is en iedereen wel eens zo’n periode mee maakt. Mmm, dus misschien toch wel geschikt voor iedereen… ?

Waarom
Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt, ben ik de laatste tijd veel bezig met het onderwerp ‘Je Waarom’. Waarom doe je de dingen die je doet, waar word je nou écht blij van enz.

Prachtig om mee bezig te zijn, te ontdekken en hier vervolgens vorm aan te geven. Door mijn e-book ‘Ontdek je Waarom’ zijn er meer mensen mee aan de slag gegaan, super tof!
Ik krijg mooie mailtjes van mensen die oprecht ook opzoek zijn gegaan naar hun waarom en die hier erg veel aan hebben, top!

Wat ik ook merk en niet alleen bij mijn klanten, maar ook bij mezelf, is dat het weten van je waarom, niet automatisch zorgt voor meer klanten en omzet. Het levert je duidelijkheid, inzicht, een fijn  gevoel op van waaruit je aan de slag kunt gaan.
Het is de interne drive die je enorm helpt op het moment dat je dingen wilt doen die je lastig vindt of als het misschien niet zo lekker loopt in je bedrijf.

Even eerlijk…
Want zeg eens eerlijk, soms is dit gewoon zo. Soms doe je alles wat je ‘zou moeten doen’. Heb je een prachtig aanbod, ben je online zichtbaar, bezoek je offline precies de plekken waarvan je weet dat je ideale klant er zit. En toch.

Toch komen er weinig of misschien wel helemaal geen klanten. Is het soms een maand zomaar stil. Lijkt het wel of je berichten niet eens gezien worden op social media. Laat staan dat mensen er op reageren. Staat er gewoon niets in je agenda, geen klant, geen afspraak. En dan?

Lekker dan die ‘waarom’
Dan voel je je naar. Je werkt hard, je doet er alles aan en toch lukt het niet. Hoe frustrerend!

Iedereen zie je alleen maar ‘succes’ (wat dit dan ook maar mogen betekenen) hebben, ‘iedereen’ heeft bakken vol klanten en super veel omzet. En jij? Pf.

Ik weet inmiddels wel dat ‘niets is wat het lijkt’, vooral niet online. Trouwens, denk maar niet dat je de enige bent die hier af en toe last van heeft hoor, been there done that en daar ben ik net zo goed heel eerlijk over.

Levert het weten van je ‘waarom’ je dan direct klanten op? Nope, sorry. Het is geen toverformule die klanten en omzet tovert. Het is geen ‘volg deze 5 stappen en je bedrijf loopt vol’ en ‘levert je ook geen ton per maand omzet op’. Wat dan wel?

Juist op de momenten dat het allemaal niet lukt, dat het blije/vrije ondernemersgevoel naar beneden keldert, juist op zo’n moment gaat jouw ‘waarom’ je uit de put halen. Wanneer je écht weet waarom je doet wat je doet, geeft dit je de kracht om door te gaan. Je weer gaat voelen wat je te doen staat in deze wereld.

Houd moed & houd vol
Juist jouw waarom stelt je in staat om op te staan en weer aan de slag te gaan. Misschien wel hulp te zoeken, misschien wel heel concreet aan de slag te gaan met het posten van inspirerende dingen. Het delen van je kennis.

Het helpt je om toch de telefoon te pakken en die fijne klant te bellen, om een mail te sturen naar die ene klant met de vraag of je nog iets voor hem/haar kunt betekenen.
Het helpt je om weer een stap te gaan zetten. Een stap die het gevoel, misschien langzamer dan je zou willen, weer terug brengt.

Houd moed en houd vol. Het gaat soms niet vanzelf, het gaan soms niet snel genoeg. Het gaat soms anders dan je had bedacht of wilt. En weet je: DAT GEEFT HELEMAAL NIETS.

Ook dat hoort bij het ondernemerschap. Niet leuk, niet fijn, maar het hoort erbij. Wanneer jij je waarom weet én voelt, dan ga je stap voor stap weer aan de slag. Pep je jezelf op.
Houd moed, vertrouw, houd vol en ga door. Jij kunt dit.

Mocht je momenteel in zo’n fase zitten, laat het me weten. Het helpt soms echt om het simpelweg met iemand te delen die je begrijpt. Die er zelf af en toe ook doorheen gaat. Die prachtige dingen meemaakt en klanten heeft, maar net zo eerlijk is over haar eigen pieken en dalen.

Mail me of bel me gerust, kijken we wat we er aan kunnen doen. Jouw waarom is het waard om verder te gaan. Echt.

Op naar de volgende stap. Op jouw niveau en met wat voor gevoel je momenteel ook rondloopt. Jij hebt iets moois toe te voegen. Houd moed en houd vol!

Juist Jij

Ps. Concreet aan de slag met jezelf als eerste stap? Er is nog plek bij de training ‘Jezelf en je bedrijf in beeld’ a.s. dinsdag 28/05. Op 21 juni is de laatste voor de zomervakantie… Lees hier snel meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *