Hoe zit het met jouw USP, jouw Using Selling Point?

USP, Using Selling Point

Je leest het overal, ‘wat is jouw USP als ondernemer?’ Een enorm belangrijke vraag.
De officiële betekenis van de letters ‘USP’ is natuurlijk ‘Unique Selling Point’, dat weten we inmiddels allemaal. Het is ontzettend belangrijk dat jij weet wat jou uniek maakt in je bedrijf. Dat je goed weet waarom de klanten nou écht voor jou moeten kiezen. Maar dat weten is één ding…

Using Selling Point

De afgelopen weken heb ik veel ondernemers gesproken n.a.v. mijn ‘heb je zin in koffie/thee, laten we kennismaken’ berichten. Heerlijk vind ik dat, verbinden en ontmoeten, netwerk uitbreiden en zo lekker weer aan het werk na de vakantie. (Houd je hier ook van? Laat het me hier weten, plannen we snel nog een bakkie in…)

Zo sprak ik een hele vriendelijke, ondernemende man, ook heerlijk aan het netwerken. We hadden een fijn gesprek over onze bedrijven en over hoe we ons zichtbaar maken in onze netwerken. Zo kwamen we ook op het stuk ‘wat ons uniek maakt ten opzichte van de vele anderen die ongeveer hetzelfde werk doen’. Deze man heeft een aantal heel duidelijke USP’s, dat zie je direct als je hem ontmoet en dit gebruikt hij ook binnen zijn werk.

HIJ ZET DIT ALLEEN NIET IN TIJDENS ZIJN MARKETINGACTIVITEITEN

Op mijn vraag ‘hoe gebruik je dit in je marketing van je bedrijf?’, blijft hij stil en kijkt me aan. ‘Daar heb je een punt’,  komt er na een paar seconden uit.

Mijn oprecht verbaasde reactie was dan ook ‘dan heb je zo’n duidelijk en uniek kenmerk wat je onwijs helpt in je bedrijf, in je werk en wat werkt voor je klanten, MAAR DAN MOET JE HET WEL INZETTEN EN GEBRUIKEN’.

Dus vanaf dat moment is USP voor mij niet alleen ‘Unique Selling Point’, maar ook een ‘Using Selling Point’. Weet niet alleen je unieke eigenschappen/kernmerken e.d. maar gebruik ze ook. Zet ze in tijdens het netwerken, in je posts online zodat mensen je er aan gaan herkennen/onthouden/vinden. Ik moest er daadwerkelijk even van bijkomen. Iets wat zo voor de hand ligt…

Dus, nu jij!

Jij hebt ongetwijfeld ook wel eens nagedacht over de vraag wat jou uniek maakt. (zo niet, pak dan per direct pen en papier en neem hier een half uur de tijd voor! Het begin allemaal met zelfkennis, echt.)
Je hebt er waarschijnlijk over getwijfeld (zo bijzonder is het allemaal niet wat ik doe) of gewiebeld (kan ik dit echt wel?), maar je weet inmiddels vast 5 dingen die jou uniek maken. Top.

HOE ZET JIJ DEZE 5 PUNTEN DAN NU OOK DAADWERKELIJK ‘IN THE PICTURE’?

Komen ze terug op je website? Gebruik je het online, op je zakelijke pagina’s, je posts die je plaatst op alle social media platforms? Weten de mensen die je spreekt na afloop waarom ze hun hulpvraag bij JOU moeten neerleggen en niet bij degene die ‘ongeveer hetzelfde doet’ 100 meter verderop?

Mooie ondernemer, weet wat jou uniek maakt als persoon en in je bedrijf, dat is de basis. Maar vergeet dan alsjeblieft niet om hier ook daadwerkelijk iets mee te doen. Maak er echt ‘Using Selling Points’ van. Pas dan gaat het voor je werken.
Voor jou ‘appeltje eitje’? Tof, wil je me dan hieronder laten weten wat jou uniek maakt én hoe je dit inzet? Ben benieuwd!

Weet je ze niet of heb je geen idee hoe je jouw USP’s in moet zetten/kunt gebruiken?
Bel me direct, reageer hieronder of kom langs. Zorgen we er samen voor dat je ze ontdekt en dat je weet hoe je ze in moet zetten. Ik gun het je. Echt.

Juist Jij

Ps. Je kunt natuurlijk ook altijd mee doen met een training ‘Jezelf en je bedrijf in beeld’, ontdek je ook je USP’s. Kijk wel uit, want dan moet je er misschien ook iets mee gaan doen… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *