Ga jij ook weer ‘lekker hard knallen’ na je vakantie? Ik niet.

Ga jij ook weer lekker hard knallen na je vakantie? Ik niet.

‘Zo, nu kun je weer lekker hard knallen’ zei vorige week iemand tegen mij toen ik net een dag terug was van mijn heerlijke vakantie in Zuid Frankrijk. ‘Of niet’ was mijn reactie waarop ik uiteraard een vreemde blik terug kreeg. ‘Ben je niet goed uitgerust dan?’ Ja zeker wel, maar waarom zou ik dan ‘lekker hard moeten knallen?’ ‘Nou omdat je daar weer zin in- en energie voor hebt’.
We zijn er maar even bij gaan zitten, ik was tenslotte net terug van vakantie 😉

Hard knallen

Ik houd niet van de woorden ‘hard knallen’. Hard werken is prima en geen probleem, maar wat is ‘hard knallen’? Er helemaal voor gaan? Harder dan eerst/voor de vakantie werken? Hard doorzetten? Als een vuurpijl aan de slag gaan? Ik heb eerlijk gezegd geen idee, vind het een bijzonder woord waar ik altijd een beetje de kriebels van krijg.

Kriebels omdat ik het verschil niet zie met hoe ik altijd te werk ga. Ik doe altijd mijn best, doe altijd de dingen die ik denk te moeten doen en moet mezelf soms juist remmen. Ben ik dan altijd ‘hard aan het knallen’? Nee hoor, ik doe gewoon de dingen die ik wil en moet doen om mijn bedrijf vorm te geven. Soms hard werken, soms vanuit rust, als ik zin heb en uitgerust ben én als ik wat minder energie heb of er een baaldag in mijn agenda staat.

Ken jezelf

Als ik een vakantie ‘echt hard nodig heb’,  dan doe ik iets niet goed in de periode ervoor. Vakantie is heerlijk en je krijgt er veel voor terug, maar de manier waarop je ‘altijd’ te werk gaat is veel belangrijker.

Volgens mij is het daarbij van groot belang dat je jezelf goed kent. Dat je ontdekt wat voor jou de beste manier is om na een vakantie weer op te starten. Wat je van jezelf verwacht en hoe je naar de dingen kijkt die wel of niet in je agenda staan (‘oh help, mijn agenda is leeg’ of ‘wat kan ik doen om mijn agenda weer te vullen?’).

Vorig jaar had ik totaal geen zin om weer iets te gaan doen, zie mijn blog van vorig jaar rond deze tijd: https://www.juistjij.com/2018/08/en-dan-moet-je-er-gewoon-maar-weer-zin-in-hebben/
(Daar heb ik het trouwens ook over ‘knallen’, wat kan een mens toch groeien in een jaar…)

Ik had meer tijd nodig om weer met plezier en energie aan de slag te gaan. Dat kwam onder andere dat ik voor de vakantie veel te hard had gewerkt en ik na de vakantie van mezelf verwachtte net zo hard weer door te gaan. Dat moest echt anders. En dat heb ik gedaan.

Voor de vakantie heb ik heel bewust gekeken naar ‘wat wel en wat niet’ en na de vakantie (nu dus) ben ik ‘alleen maar’ aan het koffie drinken. Elke werkdag met 1 of 2 ondernemers uit mijn netwerk kennismaken of verbinden, online het één en ander regelen en klaar. En dat gedurende 2 weken (of zelfs 3 gezien de hoeveelheid aanmeldingen voor een bakkie ? )

Lekker uitgerust en vol zin ga ik simpelweg door met waar ik voor de vakantie ben gestopt. Praten over je bedrijf, verbinding maken met anderen en ontspannen. Tegelijkertijd onwijs nuttig. Vroeg of laat, je netwerk uitbreiden en verdiepen is altijd goed, je krijgt er klanten door, echt. Soms al tijdens het koffie drinken…

Wat werkt voor jou?

Mijn punt na dit hele verhaal? Ontdek wat voor jou werkt om op een ontspannen manier weer met veel plezier aan de slag te gaan. Als ‘hard knallen’ voor jou goed werkt, wil je me dan alsjeblieft vertellen wat dit precies is en wat het verschil is met het werken in bijv. oktober of maart?

Je hoort vaak dat mensen ‘het vakantie gevoel’ vast willen houden, maar dat dit na werkdag 1 al niet meer lukt. Nou, dat is een keuze. Ik heb nog steeds het gevoel van ontspanning, terwijl ik weer gewoon aan het werk ben. Dat dit gevoel langzaam minder wordt, komt doordat ik mijn agenda voller laat lopen wat ook helemaal niet erg is.

Wil je me hieronder vertellen hoe jij weer opstart? Ben benieuwd!
Mocht je nou graag rustig op willen starten en willen verbinden/netwerken met een andere ondernemer in de regio Arnhem? Laat het me hier weten, drinken we gezellig wat samen…

Op naar een heel mooi nieuw seizoen. Op naar ontspanning en plezier in je bedrijf, inclusief de juiste stappen om steeds meer klanten te kunnen verwelkomen in je bedrijf. Ik gun het je.

Juist Jij

Ps. ‘Knal’ jij elke keer te hard waardoor je jezelf (en je bedrijf) voorbij loopt het je energie in no time weer op is? Doe dan mee op 23 augustus met de training ‘Jezelf en je bedrijf in beeld’ zodat je ontdekt hoe je dit kunt voorkomen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *