Jij wil helemaal niet meer klanten of meer geld. Niet écht…

Jij wil helemaal niet meer klanten of meer geld. Niet echt.

Zo, dat is nogal een titel he. Vind ik ook. Toch is het niet zomaar een zin die ik even bedacht heb voor boven deze inspiratieblog. Ik ben mega serieus.
Ik geef toe dat ik dit een spannende blog vind. Spannend omdat het gevoel wat hierachter zit, bij mij onwijs intens is, persoonlijk voelt. En dan kan iemand daar zomaar van alles van vinden…
Ook weet ik niet of het helder over gaat komen of dat dit een soort Chinees is voor je, nou ja, dan hoor ik het vast vanzelf.

Waarom jij niet meer klanten of geld wilt…

Als ik als ondernemerscoach vraag ‘wat zou je anders willen in je bedrijf?’ of ‘waar loop je tegenaan?’ dan is bijna altijd het antwoord ‘Ik wil graag meer klanten of meer omzet’. Vaak voegen mensen er snel aan toe ‘ik mag niet klagen’ of ‘het gaat al best goed hoor’, om niet te laten blijken dat ze er stiekem wel erg mee zitten of dat het eigenlijk nog helemaal niet zo goed gaat. Begrijpelijk en logisch.

Zelf volg ik ook coaches, coaches op zowel strategisch vlak als op persoonlijk gebied. Mega leerzaam. Bij de één wordt mijn ‘doen’ geactiveerd, bij de ander mijn ‘rust en gevoel’. Een prachtige combi die volledig weergeeft hoe ik ben als persoon én hoe ik mijn eigen bedrijf vorm geef.

De afgelopen weken verdiep ik me meer in het ‘vanuit rust en gevoel’ stuk en volg ik deze coach wat intensiever. Zij stuurde een filmpje waarin ze precies de kern raakte van ons verlangen achter meer klanten en meer geld. Want ik kan wel zeggen dat het daar helemaal niet om draait, maar waar dan wel om?

Het gaat om het woordje ‘FEELING’.

In het Engels klinkt het voor mij zoals ik het voel tot in mijn tenen, het gaat om het gevoel. Dat klinkt heel simpel, maar het maakt zo’n verschil als je dit ook écht voelt.

Want stel jezelf eens de vraag:
Hoe voel ik mij wanneer ik dat wat ik zeg te willen ook daadwerkelijk heb? (kan van alles zijn he, meer klanten/geld/groter huis/auto/succes/…)

Ga er even voor zitten en voel het. Wat is dan je antwoord?
Wat als je bijv. meer geld zou hebben, wat voor gevoel hoort hier dan bij? Meer ruimte, of tijd om… of vrijheid of mogelijkheden of waardering of bevestiging of eigenwaarde of…

Dan is dat wat hebt gevoeld/benoemt wat je eigenlijk écht wilt. Het geld, in dit geval, is het middel om dat gevoel realiteit te laten worden. Het is het resultaat van ‘hoe zou je dit kunnen bereiken’.

Wat is het verschil?

Misschien denk je, ‘ik zie het verschil niet, met dat concrete geld en het gevoel erachter’. Dat kan ik me goed voorstellen. Had ik eerst ook. Ik wil je daarom een oefening meegeven in de hoop dat je dan hetzelfde gaat ervaren.

Stap 1: we nemen dat ‘meer geld’ nog even als voorbeeld (is vast herkenbaar :-))
Oke, je wilt meer geld. Hoe ga je dit regelen? Wat moet je daar voor gaan doen en hoe pak je dit aan? Je hebt vast een plan over je omzetdoelen, je aanbod, wat daar voor nodig is enz. (niets mis mee overigens). Met wat voor gevoel/intentie ga jij vandaag aan de slag, benader je je klanten?

Stap 2. Gaan we het nu anders doen:
Nu ga je voelen wat het met je doet als je dat geld al zou hebben. Hoe voel je je dan? Probeer echt in te tunen op dit gevoel.

Als je bereikt hebt wat je nu denkt te willen, hoe voel je je dan? Wat zou je vervolgens vandaag dan gaan doen? Wat is dan je intentie? Hoe reageer je bijv. richting andere mensen, hoe benader je je klanten, wat voor berichten zou je dan plaatsen?

Voel je nu het verschil?

Oh, ik hoop zo dat dit verhaal overkomt en je me niet voor gek verklaard. Ik gun het je echt dat je vanuit de intentie ‘feeling’ durft te gaan ondernemen. Dat je je voor gaat stellen dat je ‘al hebt wat je wilt’ en vanuit dat gevoel je dag begint, het levert je zoveel meer ontspanning in je doen en laten op. Echt.

Zo, ik stop er mee, het is een heel verhaal geworden. Zoals gezegd, beetje spannend. Nou ja, het is wat het is, het moet er gewoon uit. Uit mijn hart, mijn ‘feeling’.

Wil je me hieronder of via een mailtje laten weten wat het met je doet en of je er iets mee kunt (of het grote onzin vindt, mag natuurlijk ook).
Mocht je het nog niet helemaal kunnen ‘pakken’, laat het me weten, ik praat er met liefde nog even met je over door…

Ik gun jou dat je gaat ondernemen vanuit het gevoel dat achter je praktische wensenlijstje zit. Maar dan écht.

Lieve groet,
Wendy

Ps. Wil jij ontdekken wat jouw ‘feeling’ is en zegt? Of leren hoe je meer vanuit je gevoel kan ondernemen? Doe dan mee met de training ‘Jezelf en je bedrijf in beeld’ op 24 september (of 25 oktober). Ga je het zien én voelen ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *