Ik vind mijn bedrijf niet meer leuk…

Ik vind mijn bedrijf niet meer leuk.


Vorige week sprak ik een enorm lieve onderneemster. Ze is onwijs attent naar haar klanten toe, zet altijd 4 stappen meer dan haar klant van haar verwacht, stuurt app-jes, denkt altijd na over ‘wat kan ik nog meer doen om…’ en is onwijs goed in haar vak. 

Totdat ze ongeveer een half jaar geleden wakker werd en totaal GEEN zin had om aan de slag te gaan. Natuurlijk ging ze gewoon aan de slag, maar het gevoel verdween niet gedurende de dag.
Dat hebben we allemaal wel eens. Voor een dag. Of twee. Oke, of een week. Maar dan is het weer voorbij en hop, daar ga je weer. 

Dit laatste was bij deze dame niet het geval. Het gevoel bleef. Ze probeerde het wel hoor, ze deed de dingen ‘die ze moest doen’, was nog steeds enorm vriendelijk tegen haar klanten, maar het kostte haar ontzettend veel moeite en energie. Ze ging moe naar bed en stond moe weer op.
Natuurlijk ging ze bij zichzelf te raden, ‘waar ligt dit aan?’ ‘Wat maakt nou dat ik ‘zo geen zin’ heb in werk?’

Ik vind mijn bedrijf niet leuk meer.

Na een paar maanden stond ze voor de spiegel en hoorde zichzelf zeggen ‘ik vind het gewoon echt niet leuk meer’. 

Ze schrok van haar eigen uitspraak. Want, ‘hoe kun je nou je eigen bedrijf niet meer leuk vinden?’ Dat hoort niet, kan niet en slaat eigenlijk helemaal nergens op. En toch was het zo. 

Op het moment dat ze zich dat realiseerde, dat ze haar eigen bedrijf niet meer leuk vond, voelde ze al haar energie wegstromen; ‘Wat heeft het dan allemaal nog voor zin wat ik doe als ik het zelf niet meer leuk vind?’

Neerwaartse spiraal

Het gevolg was, dat vanaf dat moment werd alles opeens ‘ingewikkeld’. Er kwam geen inspiratie voor content meer, ze werd minder zichtbaar, zowel online als offline en dat had uiteraard gevolgen voor de klanten die niet meer op haar pad kwamen.
Alles wat ze deed, werd een ‘moeten’ want de bank wil toch ook echt zijn geld zien aan het einde van de maand. De neerwaartse spiraal was een feit.

Tijd voor actie

Toen ik haar tegenkwam met haar vriendelijke glimlach en ik de pijn achter die glimlach te zien kreeg, vroeg ik haar liefdevol confronterend: ‘waarom doe je er dan niets aan?’ 

‘Ik weet niet wat ik dan wel leuk vind.’
‘Ik weet niet hoe ik het dan vorm wil geven.’
‘Ik weet niet waar te beginnen.’

Mag ik je helpen? Was simpelweg de vraag die ik haar stelde en ze had de moed om ‘ja’ te zeggen. 
Stap voor stap zijn we op weg naar een bedrijf waar ze het plezier weer terug voelt komen. Ze krijgt meer energie, weet steeds beter ‘wat’ en ontdekt daardoor ook ‘hoe dan’. Magisch.

Hoe blij ben jij met jouw bedrijf?

Sta jij ook wel eens op met ‘geen zin’? En weet je dan waar dit aan ligt? Is het een dagje ‘even geen zin, morgen weer een kans’ gevoel of sluimert het al een tijdje?
Hoe lang werk jij al met klanten waarbij je je energie weg voelt stromen in plaats van dat het je energie oplevert? Hoe kijk je naar je eigen aanbod? Nog uitdagend voor je? 

Wat als je stiekem merkt dat je het ‘eigenlijk’ anders zou willen?
Dat je met meer plezier aan je dag wilt beginnen en dat je ‘moe maar voldaan’ thuis wilt komen in plaats van ‘moe en chagrijnig’? Dat je vol inspiratie weer zichtbaar bent en het leuk vindt om te vertellen over al het gaafs dat je voor ze kan betekenen? 


Wat maakt dan dat je er niets aan doet? 

Is het niet weten ‘wat’? Of ‘hoe’? Of weet je simpelweg niet waar te beginnen? 
Wat je antwoord ook is, wil je er alsjeblieft bij stil staan, jezelf in de ogen kijken en besluiten ‘dit niet meer te willen?’ 

Als je dat besluit hebt genomen, bedenk dan pas wat je er aan gaat doen. Het begint echt eerst met dat besluit, het besluit dat het anders moet. Voor jou. Voor je bedrijf. Voor de klanten die op jou zitten te wachten. 

Kom je tot de conclusie dat je niet weet ‘hoe’ of ‘wat’ je dan wél wil of moet doen? Mag ik je dan helpen? Laten we een half uurtje (online) met elkaar in gesprek gaan om te kijken waar het bij jou wringt. Wat je volgende stap is om dit aan te pakken. Of ik je daar misschien bij kan helpen of dat er eerst iets anders nodig is? 

Zullen we het doen? Klik hier om een (gratis) gesprek in te plannen, praten we er rustig over verder. Het is echt tijd voor actie. Wanneer jij dat ook voelt, wacht dan niet langer en plan gewoon een geheel vrijblijvend online gesprek in. Waar wacht je nog op?

Juist Jij

Ps. Durf je als eerste stap al direct naar jezelf te kijken? Ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt met je bedrijf? Wacht dan niet langer en klik direct hier voor de training ‘Jezelf en je bedrijf in beeld’ met mijn leger Playmobil.
Je allerlaatste kans (en dat is geen marketing trucje, maar de oprechte waarheid) want ik geef hem namelijk nog één keer in groepsverband, daarna is hij alleen nog te volgen in combinatie met een ‘Groei- en Doe dag’ of traject, dus reserveer snel je plek!


Een reactie op “Ik vind mijn bedrijf niet meer leuk…

  1. Pingback: Mensen schamen zich... - JUIST JIJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *