De nieuwe JIJ, heb jij hem al ontdekt?

De nieuwe jij, heb jij hem al ontdekt?

Pf, het ‘nieuwe normaal’. Het is een term geworden die we inmiddels allemaal kennen en zomaar hebben aangenomen als feit. Ok, sommige zeggen nog het ’tijdelijk nieuwe normaal’, maar dat roept dan weer discussie op. Tja, ik vind het allemaal wat. 

Ik vind het wat omdat het volgens mij helemaal niet zou moeten gaan over het het ‘nieuwe (tijdelijke) normaal’. Daar hebben we namelijk geen invloed op, ‘men bepaald gewoon’ en wat we er ook van vinden, ‘we hebben er naar te luisteren’. Of niet natuurlijk, maar dat terzijde.
Langzaam lijkt het ‘nieuwe normaal’ weer ‘het oude normaal’ te worden. En ook daar vindt men weer wat van, wat een gedoe.

De nieuwe JIJ

Of het nou blijft bij ‘het nieuwe (tijdelijke) normaal’ of langzaam weer terug gaat naar het ‘oude normaal’, we gaan het zien. Wat ik een beetje mis in dit alles, is het onderlinge gesprek over wat het echt met jou heeft gedaan/doet, dat ‘nieuwe normaal’. Niet over het praktische, maar met jouw als persoon. Daar hoor ik verdacht weinig over. Dus…

Mijn vraag aan jou: Wat hebben de afgelopen maanden met jou gedaan én wat ga je daar nu mee doen? Hoeveel invloed heeft dit alles op jou en je bedrijf gehad? Ben je veranderd als persoon of ben je andere dingen gaan doen met je bedrijf? Laten we het daar eens over hebben. 

Het gaat wat mij betreft niet over het oude of nieuwe ‘normaal’, maar over ‘de nieuwe JIJ’.

Wat heb jij de afgelopen maanden allemaal gevoeld? Heb je daar aandacht aan gegeven en de tijd voor genomen?
Wat deed het met je dat je je bedrijf (misschien) anders moest/bent gaan inrichten? Of dat je misschien helemaal geen tijd meer had voor je bedrijf, je inkomsten wegvielen en je klanten wegbleven? 
Misschien ben je enorm hard gaan werken met het gewenste resultaat en ben je juist gaan doen wat je wilde, had je net even het zetje nodig, kan natuurlijk ook! 

Wat nou als je voelt wat je juist niet meer wil ‘nu het allemaal weer kan’? 

Dat is best een ding. Het klinkt altijd super mooi, mensen die ontdekken wat ze niet meer willen, ‘want dan ga ik nu doen wat ik eigenlijk écht wil’. 
Prachtig, maar euhh, hoe weet je dan wat dit is? Is het dan opeens duidelijk waar je wel blij van wordt en wat je wel wil? En hoe je dit vervolgens het beste kan vormgeven weet je dan ook direct?

De nieuwe JIJ, heb jij hem al ontdekt?

Als je dan bedacht hebt dat je het ‘nu helemaal anders gaat doen’, wat is er dan van jou als persoon nodig om dit voor elkaar te krijgen? En hoe gaat je bedrijf er dan uit zien? 
Ik ben benieuwd wat je ontdekt hebt en hoe je dit gaat aanpakken, wil je het hier met me delen? 

Misschien vind je het allemaal wel geneuzel, al dat denken over wat je voelt en wat je daar dan vervolgens mee gaat doen. Dan mag :-). 
Maar weet je dat het één van de belangrijkste dingen is om bij jezelf te ontdekken: wat wil je nou eigenlijk echt? Wat voelt en past er nou echt bij je, waar droom je van? Pas wanneer je dit goed weet, dan pas kan je je bedrijf erbij halen en hiermee aan de slag gaan. 

Ik gun jou dat je je nieuwe JIJ gaat ontdekken. Zodat je vol energie en met meer plezier precies dat gaat doen wat écht bij je past. Zodat je je bedrijf weer leuk gaat vinden en de beste versie van jezelf aan de slag kan gaan met leuke klanten. Eerst Jij, dan je bedrijf. Maar dan echt. 

Juist Jij

Ps. Heb je geen idee wie die ‘nieuwe JIJ’ is of hoe je dit moet vormgeven in je bedrijf? Laat me je helpen met mijn ‘JIJ dag’. Eén dag met jezelf én je bedrijf aan de slag.
Ontdek met mijn leger Playmobil wie je nu bent, wat je kunt/wilt en waar je nu staat in je bedrijf. Vervolgens praktisch aan de slag met je bedrijf, zodat je weet hoe je ‘je nieuwe JIJ’ vorm kunt geven in je bedrijf. Niet meer twijfelen, gun jezelf deze ‘JIJ dag’ als dit precies is wat je nu nodig hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *