Vandaag is het Herpakkingsdag

Herpakkingsdag? Is dat een Nederlands woord? Jep, vanaf nu wel. En nee, het heeft niets met het opnieuw inpakken van spullen te maken?

Je kent dat wel, je hebt een super leuke opdracht binnen gehaald, bent lekker een weekend weg geweest of een paar fijne klanten mogen ontvangen. In ieder geval, je hebt iets te vieren.
Vaak ben je dan helemaal enthousiast, hyper en vol energie. Opeens is het dan weer maandag en mag je weer aan de slag.
De één kan dit heel makkelijk en gaat door in de positieve flow (brr, wat een naar woord vind ik dat toch, iemand een andere suggestie?), de ander vindt het knap lastig om weer over te gaan op de ‘orde van de dag’. Omdat je het jezelf gunt nog even te genieten, je succes te vieren, je niet kan concentreren enz.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor minder fijne dingen. Je baalt omdat het niet lukt met je bedrijf zoals jij dit wilt, je hebt woorden gehad met iemand die je na aan het hart ligt, onenigheid met klanten of in je privéleven gebeuren er dingen die moeilijk zijn. Vul zelf maar in.
De ene persoon zet alles aan de kant en dendert door. Maar ook in zo’n situatie kan het onwijs lastig zijn om aan de slag te gaan. Je bent misschien verdrietig, je voelt je moe of terneergeslagen. Logisch.

Of het nou door vreugde of verdriet komt, op een gegeven moment moet je jezelf recht in de ogen aankijken en kiezen: geef ik nog een dag toe aan deze euforie of triestigheid of herpak ik mezelf en ga ik ervoor?

Beide antwoorden zijn natuurlijk prima. Als je maar bewust die keuze maakt. Een dag nog even lekker genieten van succes of de tijd nemen voor dat wat jij nodig hebt/wat nodig is, prima. Wanneer je daarvoor kiest, zet dan alles aan de kant en doe precies wat goed voelt.

Op het moment van schrijven heb ik zowel super leuke dingen als pittige dagen achter de rug. Er kwamen allemaal mooie dingen op mijn pad waar ik van ging stuiteren. Tegelijkertijd kwam er ook veel gedoe op me af. Miscommunicatie, verkeerde verwachtingen, kwetsen en dat soort narigheid.
De euforie sloeg om in ellendig voelen. Na hier een paar dagen van ondersteboven zijn geweest, besloot ik: vandaag is het Herpakkingsdag.

Ik heb een traan gelaten om dat wat was, keek terug naar de fijne dingen die daarvoor aanwezig waren en besloot simpelweg weer gewoon ‘te gaan doen’.
En jawel, nationale Herpakkingsdag, was een feit ?.

Je kunt natuurlijk dagen successen vieren. Je kunt dagen verdrietig zijn. En van mij mag je hoor, begrijp me goed. Dan komt er alleen niet heel veel van je bedrijf of jezelf terecht.
Er komen geen klanten, je gaat niet doen wat je eigenlijk wil doen om je bedrijf te ontwikkelen. Voor een tijdje is dit prima, maar hé, het leven is te kort om te blijven hangen. Tijd om de draad weer op te pakken. En nee, daarmee is niet alles zomaar weer over/voorbij, nee daardoor ga je weer aan de slag, pak je de draad weer op. Dat werkt. Maar dan echt.

Heb jij momenteel een Herpakkingsdag nodig? Of heb je er misschien al eens eentje gehad? Ben benieuwd hoe jij dit aanpakt. Blijf je ‘een tijdje hangen’ in de emotie waarin je zit, of ben je iemand die heel snel ‘besluit’ weer door te gaan? Laat je het me hieronder weten? Ben benieuwd.

Op mijn Herpakkingsdag had ik een Playmobilsessie met een nieuwe klant. We gaan samen een half jaar aan de slag. Alle tijd en aandacht voor haar als persoon en voor haar bedrijf. Er werd meteen duidelijk wat maakt dat ze geen stappen durft te zetten die wel nodig zijn om haar bedrijf zo vorm te geven zoals ze graag wil. Het was pittig en prachtig om te zien wat er met haar gebeurde.
Het zou maar geen Herpakkingsdag zijn geweest, dan had deze sessie helemaal niet plaatsgevonden. Had ik zitten kniezen en was zij geen stap opgeschoten. Zonde toch.

Op naar meer nationale Herpakkingsdagen! Ik gun je ze van harte.

Juist Jij.

Ps. Ben jij of ken jij een ondernemer die ook graag een tijdje iemand mee wil laten kijken naar zichzelf als ondernemer en naar zijn/haar bedrijf? Zodat je zelfverzekerd in je ondernemerschap staat, je weet welke koers je gaat varen en hoe je dit gaat aanpakken? Doe eens gek, lees er hier alles over of bel me op 06-25301523

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *