Stop met trutten, doe!

Je herkent ze vast wel, gedachtes die ervoor zorgen dat je nog niet hoeft te starten met je bedrijf of nog niet durft te ondernemen zoals je eigenlijk zou willen…

‘Ik moet eerst nog die opleiding afmaken.’
‘Ik weet nog niet genoeg.’
‘Mijn website is nog niet klaar.’
‘Ik heb nog geen visitekaartjes.’
‘Ik weet nog niet precies wat ik moet aanbieden.’
‘Ik heb nog te weinig ervaring.’
‘Ik ben er nog niet klaar voor.’
‘Mijn product staat nog niet online.’

Allemaal hele reële gedachtes die voor jou ‘absolute waarheid’ zijn. Want tja, je website is ook gewoon nog niet af. Je hebt echt nog geen visitekaartjes. Je diploma hangt nou eenmaal nog niet aan de muur.

Feitelijk heb je een punt. Maar hé. Eigenlijk zijn het gewoon excuses.
Want stel nou he, dat je bijna klaar bent met je studie voor dokter. Je loopt op straat en opeens komt er iemand voorbij strompelen met bloedende handen op z’n buik gedrukt. Hij roept om hulp, maar niemand doet iets.
Denk je dan ook ‘ik heb nog geen diploma aan de muur, dus ik kan hem niet helpen?’ Denk je dan ook ‘ik sta nog niet geregistreerd als…,’of ‘ik heb nog geen ervaring met deze situatie, dus ik kan je niet helpen’. Laat je zo iemand dan simpelweg doodbloeden? NEE, natuurlijk niet! Je doet wat je kunt!

Je kunt nu denken ‘waar gaat ze heen met dit verhaal’. Maar hé, dit verhaal gaat over jou. Jij bent die arts. Er zijn mensen die jouw hulp, jouw dienst, jouw product meer dan nodig hebben. En niet volgende maand, nee, nu! Ga dan niet zitten wachten totdat alles ‘tot in de puntjes’ is geregeld. Dan zijn je klanten misschien allang ‘doodgebloed’. Gemiste kans!

Ga niet zitten wachten, bedenk niet langer allemaal excuses, maar ga over tot actie. Een website is belangrijk, maar daar komen in het begin echt je klanten niet vandaan hoor. Ze weten niet eens dat er een website is!
Natuurlijk moet je enige kennis hebben van datgene waarvan jij zegt dat je goed in bent. Je moet weten wat je doet, eerlijk zijn over wat je ‘wel en niet’ kan of doet, maar START. Anders komt er überhaupt geen ervaring.

Start met praten, wordt zichtbaar. Zoek mensen op, vertel ze over je bedrijf. Vertel ze over je plannen, vraag ze om je te helpen ‘ken je iemand die….’ Bouw aan je netwerk.
Is iemand geïnteresseerd en liggen je visitekaartjes nog bij de drukker? Geen probleem, we hebben een telefoon, wissel gegevens uit en vraag wanneer je diegene even kan bellen. Opgelost.
Wanneer je dan toch je telefoon in je handen hebt, scrol eens door je contactenlijst en doe eens gek; bel 3 mensen op om te vertellen over je bedrijf. En dan niet je moeder he..;-).

Met andere woorden: STOP MET TRUTTEN, onderneem actie. Vandaag nog. Pak je telefoon en bel!
En sta dus ook niet raar te kijken als ik binnenkort contact met jou opneem. Om te vragen of je een zelfstandig ondernemer kent die… Of om je over mijn super mooie 6 maanden traject te vertellen (lees er hier meer over…). Het zou toch zonde zijn wanneer jij op dit moment struggeld in je bedrijf en ik je deze prachtige dienst niet aan zou bieden. Bloed jij straks dood terwijl ik alle ‘pleisters en verbanden’ in handen heb.
Snap je?

Nou, dat was me wel een stukje tekst he. Hihi, ben benieuwd of je tot hier gekomen bent met lezen en wat je gaat onthouden van deze blog. Wil je het me hieronder laten weten?

Mocht je nou nog niet heftig aan het bloeden zijn, maar wel een beetje en heb je een pleister nodig? Bel me, ik verstrek ze gratis ?. Bellen we een half uurtje zodat het bloeden stopt en jij weer verder kan. Maar dan echt.

Stop met trutten, ga doen!
Juist Jij

Ps. Hulp nodig bij dit alles? Doe mee aan de training ‘Zet jezelf en je bedrijf in beeld’ met Playmobil op 23 november in Arnhem.
Daar krijg je niet eens de tijd om ’te trutten’. Je leest er hier meer over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *