Als ‘een keer niets’ ook goed is…

Als een keer niets ook goed is

Om de week schrijf ik altijd een nieuwe blog. Ik vind het leuk om te doen, gaat me makkelijk af en zo probeer ik in contact te blijven met mijn volgers. In mijn agenda staat dan ook met grote regelmaat ‘blog schrijven’. No problem.

Toen ik in mijn agenda keek en ‘blog schrijven’ zag staan, dacht ik oprecht ‘maar waarover dan?’. Wat heel raar is aangezien ik momenteel juist heel veel mooie dingen mee maak, naar events ga, stappen zet als persoon en daardoor ook in mijn bedrijf. Dus hoe gek dat ik geen onderwerp kon bedenken?

Na nog eens rustig gewandeld te hebben, iets wat mij vaak wel weer inspiratie oplevert, open ik mijn laptop, zet een rustig muziekje op en begin te tikken. En te deleten. Begin nog eens opnieuw en ja hoor, ‘CTRL+A’ en ‘delete’. Het witte bestand blijft leeg.

Een jaar geleden zou dit me onwijs gefrustreerd hebben. ‘Hoe zorg ik er voor dat ik toch een, inhoudelijk en goede blog schrijf?’ (het moet natuurlijk wel ergens over gaan, anders voldoet het niet aan mijn eigen eisen)  en ook ‘ik heb volgende week geen tijd, dus het moet nu’.

Niet dat dit soort gedachtes dan heel helpend zijn, haha, maar ik dwong mezelf dan om iets te bedenken en te doen. En jawel, er komt altijd wel een onderwerp en een verhaal. Het kostte me alleen veel energie en het wordt zo’n ‘zwaar’ ding.

Het is prima…

Nu denk ik na een half uur staren en deleten, ‘ok, dit is wat het is. Ik kan twee dingen doen: nog een uur staren en me vervolgens alsnog gaan frustreren of ik kan dit proces beschrijven’. Zoals je merkt, kies ik voor het laatste.

Want dingen werken niet altijd op ‘commando’. Ook niet omdat ze ‘in je agenda staan’. Soms helpt het je om te doen en is het prima, maar je hebt niet altijd inspiratie. Je hoofd staat niet altijd naar dat wat er op je ‘to do lijst’ staat. En dat is prima.

Ik herhaal, dat is prima.

Als ik social media moet geloven, bouw je met die instelling geen succesvol bedrijf. Dan moet je je namelijk houden aan je plan. ‘Anders haal je jouw doelen niet’ of ‘verlies je volgers’ of ‘komt er nooit een klant’, ‘krijg je geen omzet’. Moet je, ongeacht je ‘flow’ gewoon doen wat je te doen hebt.

Er zit zeker een kern van waarheid in, je kunt niet elke ‘verkoudheid, slecht geslapen, ziek kind, chagrijnigheid’ als excuus gebruiken om dingen niet te doen. Dan komen we er nooit. Maar tegen beter weten in doorgaan en dingen doen ‘omdat je dit nu eenmaal had bedacht’, werkt ook niet. Dan maar niet op dit moment. Dan maar niet perfect. Of niet in de vorm die je hebt bedacht.

Relativeer en ga door. Plan dingen opnieuw in, zorg dat je weet waarom iets niet lukt en ga wat anders doen. Ontspan, relax, doe eerst iets anders leuks. En probeer het nog een keer. Of geef er een andere draai aan.

Neem deze blog. Het stond in mijn agenda en ik laat het los. Op dat moment kies ik ervoor het proces te beschrijven en maak ik me niet druk over ‘inhoudelijk goede/minder goede blog’. Dit is wat het is.
Haal er uit wat er voor jou in zit. Een blog over ‘menselijk’ zijn naast al je ambitieuze plannen voor je bedrijf. Want soms een keer ‘niets’ is ook goed…

Herken je iets uit dit verhaal? Mee eens of totaal niet? Ben benieuwd, wil je het hieronder of hier met me delen?

En jij?

Doe jij vaak dingen ‘omdat ze moeten?’ Van jezelf of van iemand anders? En voelt dit niet goed, maar heb je geen idee ‘hoe dan wel?’ Kijk dan eens of mijn ‘Juist Jij VIP Groei- en doe dag’ iets voor jou is.
Een hele dag werken aan jezelf als persoon zodat je ontdek wie je écht bent, wat je kwaliteiten zijn en hoe je deze momenteel inzet in je bedrijf. Om vervolgens daarna te kijken of dit ook is zoals je wilt en we meteen praktisch aan de slag te gaan met je bedrijf. Zodat je steeds meer gaat doen wat JIJ wilt.
Ben jij, net als ik, in augustus niet op vakantie en is het misschien wat rustiger in je agenda? Kies er dan voor om het nieuwe seizoen te starten met een bedrijf dat écht bij je past. Gun het jezelf én je klanten.

Juist Jij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *