Hoe zichtbaar ben jij?

Hoe zichtbaar ben jij?

Volgens mij heeft heel Nederland nu vakantie. Heerlijk even geen wekkers, schooltassen, afspraken enz. (al zet ik nooit een wekker, maar dat is weer heel wat anders ?) Wij zijn net weer terug vanuit Zuid Frankrijk. Heerlijk genoten van rust, natuur en gezin. Even helemaal weg. Telefoon uit overdag, geen berichtjes, lekker niets.

Toch ben ik ook online met enige regelmaat zichtbaar geweest. Daar heb ik van tevoren over nagedacht, berichten ingepland. Want er zijn immers ook veel mensen niet op vakantie. Of scrollen juist tijdens de dagen aan het strand door hun tijdlijnen. Mensen denken juist wanneer ze in de ruststand staan na over hun bedrijf. Over de mooie én minder fijne kanten in hun bedrijf. Hoe belangrijk is het dat ik als ondernemerscoach dan zichtbaar ben, als ze me nodig hebben, kunnen ze me tenminste vinden…

Zichtbaarheid

Op de een of andere manier komt het woordje ‘zichtbaarheid’ de laatste weken steeds voorbij. Een heel aantal ondernemers die ik spreek ervaren dit als lastig. Niet alleen het praktische ‘content’ stuk, maar vooral het stuk daarachter.

Het stuk dat gaat over zichzelf: ‘Wie ben ik om… te zeggen dat mensen naar mij moeten komen?’ ‘Wie ben ik om te zeggen dat ik het wel weet’. ‘Ik doe niets bijzonders’.

Het gevolg is wel praktisch: er worden geen berichten geplaatst of acties ondernomen. Het wordt niet duidelijk wat iemand nou precies doet tijdens een netwerkbijeenkomst. Er wordt niets verkocht wanneer er wel een potentiële klant tegenover je zit. Puur omdat jij niet je expert status durft te claimen of jezelf zo durft neer te zetten dat een klant denkt ‘bij hem/haar moet ik zijn’.

Tijd voor keuzes

Wel of niet zichtbaar, zeker of onzeker, wel of niet de expert: je hebt een keuze. Besef je dat eigenlijk wel? Dat JIJ bepaald hoe je hier mee verder gaat in het nieuwe seizoen? Wil je je gedachten hierover eens met me delen? Ben onwijs benieuwd hoe je hier in staat!

Het is aan jou om alle gedachtes die gaan over ‘zichtbaarheid, expert, ben ik wel goed genoeg’ te blijven accepteren en koesteren (jaja, vraag jezelf maar eens af wat het je oplevert om deze gedachtes te houden) of dat je besluit ermee af te rekenen. Met de kans dat je zichtbaarder wordt met je bedrijf en klanten gaat krijgen, dat dan weer wel…

Waar kies jij voor?

Wanneer je voelt dat je er klaar voor bent om die gedachtes echt aan te pakken en daardoor met veel meer zelfvertrouwen je bedrijf op de kaart te zetten in het nieuwe seizoen, maak dan de keuze om hier een hele dag mee aan de slag te gaan. Kies ervoor te investeren in jezelf en daarmee ook direct in je bedrijf.

Die combinatie is namelijk goud waard: jij als persoon, daarna jij in je bedrijf. Precies die combinatie vind je terug in mijn Juist Jij VIP Groei- en Doe dag.

Eerst serieus aan de slag met jezelf: wie ben je écht, waar loop je tegenaan met jezelf en daardoor in je bedrijf? Waar wil je naartoe met je bedrijf en hoe ga je daar komen?
Wanneer dit helder en duidelijk is, zetten we dit direct om in praktisch handelen. Letterlijk aan de slag met precies datgene wat voor jouw bedrijf helpend en nodig is om een paar eerste stappen te zetten of een plan te creëren voor meer zichtbaarheid ?
Meer zelfvertrouwen, meer energie en plezier in je bedrijf, meer jij.

Ik wens je een hele fijne en mooie vakantie toe. Rust uit, doe precies dat wat je wilt en nodig hebt zodat je volgend seizoen weer heerlijk kunt stralen in jouw bedrijf.

Je weet me te vinden als je hier nog een zetje bij nodig hebt. Ik denk met liefde mee met je vragen.

Juist Jij
Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *